Massage, helende handen…

 

 

 

Massage is een heel oude lichaamstherapie die bijdraagt tot het menselijk welzijn. Aanraken en aangeraakt worden in een veilige setting werkt helend. 

 

Een positief ervaren aanraking door massage heeft een grote inpakt op het goed functioneren van ons autonoom zenuwstel. Heel wat klachten en spanningen hangen nauw samen met een slecht functioneren van het autonoom zenuwstelsel. Dit deel van ons zenuwstelsel regelt en controleert al onze organen zoals hart, longen, maag en darmen, nieren, de lever, de bloedcirculatie naar de hersenen, spieren en de huid. Warme handen en voeten zijn een belangrijke aanwijzing dat het autonome zenuwstelsel goed functioneert. Koude handen voeten zijn een teken van een slecht functioneren van het autonoom zenuwstelsel.

 

Massage is een non-verbale communicatie tussen jezelf en therapeut. Door de aanraking van de huid voelen we de emoties die zich in het weefsel vastgezet hebben. Massage kan hierdoor vastzittende of niet ontladen emoties en stress verminderen. En bevordert positieve emotionele reacties zoals gevoelens van veiligheid en ontspanning. 

 

Massage brengt je in contact met je lichaam. Als je bewust tijd en aandacht neemt voor jezelf komt het denken tot rust en raak je terug in verbinding met je intuïtie en gevoel.

 

Kortom massage bevordert het welzijn van je lichaam en geest. Kom het zelf ervaren en maak een afspraak.