De atlas is de bovenste halswervel die zich bevindt onder de basis van de schedel. Het is de poort tussen jouw hoofd en lichaam. Hij draagt je hoofd, je gedachten, 'jouw wereld' dat je gecreëerd hebt. Vele mensen hebben malende gedachten of blijven in hun gedachten zitten. Vaak gaat dit gepaard met spanning rond de atlas. Hoe meer spanning, hoe meer de deur dicht gaat tot er uiteindelijk een disbalans ontstaat tussen geest en lichaam.

In dit spiergebied is de concentratie aan sensoren veertig keer hoger dan in ander spierweefsel. Daarom wordt het ook al eens 'het bewegingszintuig' genoemd....kom in beweging, kom uit je gedachten.

 

De atlas staat ook in verbinding met de 12 hersenzenuwen, de hersenvliezen en vormt een doorgang voor halsslagaders en lymfevaten.


Bij de meeste mensen bevindt de atlas zich in een niet-optimale positie. Een complexe bevalling, een whiplash of langdurige stress kan hiervan de oorzaak zijn. Vaak gaat dit gepaard met een bewegingsverlies in het sacrum, de wervelzuil of het volledige bewegingsapparaat wat kan leiden tot een psychisch en emotionele disbalans. 

 

Het spierkorset rond de atlas verschaft ons informatie over de positie van ons lichaam als één geheel in de ruimte, van zijn onderdelen ten opzichte van elkaar en van ons innerlijke zelf ten opzichte van de buitenwereld.

 


Hoe gaan we te werk?

Bij een atlascorrectie worden de bovenste nekspieren door een diepe mechanische massage met een speciale vibreerstift ontspannen. Hierdoor komt de atlas terug in zijn optimale positie met als resultaat dat het lichaam zich zowel fysiek, emotineel en psychisch meer gaat ontspannen en in evenwicht gaat functioneren. Na een atlascorrectie ervaren de mensen zich innerlijk sterker, rustiger, meer geaard, meer in contact met zichzelf, slapen beter, zijn opener en reageren minder vanuit stress en angst.

 

De patiënten ervaren vaak al een duidelijke verbetering van hun klachten direct na de behandeling maar toch kan het effect van de atlascorrectie nog enkele weken tot maanden voelbaar zijn.

Meestal zijn 2 tot 3 sessies met een tussenpauze van 3 tot 4 weken noodzakelijk. Bij chronische of oudere letsels kunnen meerdere sessies nodig zijn.

 

 

Nevenwerkingen?

 

Na een atlascorrectie kunnen direct, soms na weken of maanden reacties optreden zoals bij andere holistische therapieën. Veel voorkomende reacties zijn vermoeidheid, pijnen of emoties die nog niet helemaal zijn 'uitgeziekt' en zich 'verborgen' in het lichaam bevinden, tijdelijk opnieuw optreden om nadien te verdwijnen.

De reacties zijn van persoon tot persoon verschillend en afhankelijk van de fysieke en/of mentale conditie. 

 


Voor wie is de atlascorrectie geschikt?

 

Atlascorrecties kunnen zowel bij volwassenen als kinderen worden toegepast.
De indicaties voor een atlascorrectie zijn min of meer dezelfde als voor osteopathie.
De atlascorrectie wordt meestal gecombineerd met zachte technieken vanuit de osteopathie en cranio-sacraal therapie.
De combinatie van beide therapieën doen het genezingsproces versnellen.

 

 

Meest voorkomende indicaties :

  • hoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine
  • chronische en acute nekklachten, whiplash
  • oorsuizen
  • duizeligheid en evenwichtsstoornissen
  • ziekte van Meuniere
  • kaakproblematiek
  • aangezichtspijnen
  • stress gerelateerde klachten, onrust
  • chronische vermoeidheid
  • slaapproblemen
  • burn-out
  • ADHD/ADD

Download
Flyer atlascorrectie
Meer informatie en nawerkingen van atlascorrecties vind je hier.
ATLAS 26-04-12.pdf
Adobe Acrobat document 164.8 KB