De atlascorrectie is gebaseerd op een methode die een twintigtal jaar geleden ontwikkeld werd in Zwitserland. De atlas is de bovenste halswervel die zich bevindt onder de basis van de schedel. In dit spiergebied is de concentratie aan sensoren veertig keer hoger dan in ander spierweefsel. Daarom wordt het ook al eens 'het bewegingszintuig' genoemd. Een storing in dat gebied kan leiden tot een bewegingsverlies in de hele wervelzuil en het volledig bewegingsapparaat, wat op zich weer andere diverse gezondheidsproblemen kan veroorzaken in het lichaam.

Het spierkorset rond de atlas verschaft ons informatie over de positie van ons lichaam als één geheel in de ruimte, van zijn onderdelen ten opzichte van elkaar en van ons innerlijke zelf ten opzichte van de buitenwereld.

 


Hoe gaan we te werk?

Bij een atlascorrectie worden de bovenste nekspieren door een diepe mechanische massage met een speciale vibreerstift ontspannen. Hierdoor komt de atlas terug in zijn optimale positie met als resultaat dat het lichaam zich zowel fysiek en psychisch meer gaat ontspannen en in evenwicht gaat functioneren.

Meestal ervaren de patiënten al een duidelijke verbetering van hun klachten direct na de behandeling maar toch kan het effect van de atlascorrectie nog enkele weken tot maanden voelbaar zijn.

Meestal zijn 2 tot 3 sessies met een tussenpauze van 4 tot 6 weken noodzakelijk. Voor chronische letsels kunnen meerdere sessies noodzakelijk zijn.

 


Voor wie is de atlascorrectie geschikt?

De indicaties voor een atlascorrectie zijn min of meer dezelfde als voor osteopathie.
De atlascorrectie wordt meestal gecombineerd met zachte technieken vanuit de osteopathie.
De combinatie van beide therapieën doen klachten sneller reduceren en ook langer achterwege blijven.

 


Inge Destrebecq - Osteopaat D.O.                              

Nederokkerzeelstraat 47, 1910 Kampenhout - tel. 016 65 05 21
 
Praktijkhuis 22, Albertkanaalstraat 22, 3511 Kuringen  - GSM 0495 32 50 73

 

 

Lid van de beroepsvereniging BVBO

praktijk@ingedestrebecq.be