Every drop knows the Tide.

W. G. Sutherland 

 

 


Cranio-sacraaltherapie is een zachte behandelmethode die ontstaan is uit de osteopathie.


Het is een techniek om de blokkades van de natuurlijke bewegingen in het hersenvocht te balanceren. Zoals het ritme van eb en vloed in een zee heeft ook de mens een ritme van het hersenvocht. Dit vocht stroomt tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen).

In een gezond lichaam is het ritme goed voelbaar en krachtig aanwezig.

 

Een cranio-sacraaltherapeut kan dit ritme voelen in het lichaam en door middel van zachte aanraking het geblokkeerde ritme terug op gang brengen. Blokkades van het ritme kunnen ontstaan door moeilijke geboorte, fysieke en psychische overbelasting, stress of voeding. Hierdoor zal onze energie, levensenergie niet langer kunnen stromen in ons lichaam waardoor ziekte kan ontstaan. Door cranio-sacraal therapie kan het ritme terug maximaal ruimte innemen met als gevolg dat het lichaam in een diepe ontspanning komt en beter kan functioneren.


Er bestaan veel manieren om cranio-sacraaltherapie toe te passen, voor mij persoonlijk heeft het enige tijd geduurd om te weten en te voelen welke de juiste manier van werken was.  Door  nog regelmatig bij te scholen probeer ik me te verdiepen in deze techniek.