Every drop knows the Tide.

W. G. Sutherland 

 

 

 

 


Biodynamische cranio-sacraaltherapie is een zachte behandelmethode ontstaan uit de osteopathie.

 

Ben je uit balans? Ervaar je stress? Vermoeidheid gepaard met fysieke klachten? Als je op zoek bent naar rust, meer levensenergie en verbinding met je innerlijk stilte biedt biodynamische cranio-sacraaltherapie mogelijks hulp.

 

Onze Westerse geneeskunde vertrekt vanuit het fysieke, de materie om het functioneren en het ontstaan van ziekte te begrijpen. In tegenstelling tot de Oosterse geneeswijzen waar een mens is opgebouwd uit energetische systemen en subsystemen die in een evenwichtsrelatie met elkaar staan. Ziekte wordt gezien als een verstoring van het energie-evenwicht. Deze verstoring leidt tot specifieke emoties en kunnen tot puur fysieke klachten leiden. 

 

Zoals de eb- en vloedbewegingen in een zee, is er ook een subtiele ritmische golfbeweging waarneembaar in de cellen van ons menselijk lichaam. Het leven drukt zich uit door beweging. In een gezond lichaam is het ritme goed voelbaar en krachtig aanwezig. Verstoringen van dit ritme kunnen zich uiten in alle lagen van ons systeem; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Een BCS-therapeut heeft geleerd om verstoringen in dat ritme te voelen. Door het ritme te volgen en naar de verstoring te luisteren via een subtiele, zachte aanraking kan het lichaam op diep niveau ontspannen en kan het ritme terug maximaal ruimte innemen. Het is een rechtstreekse manier om te verbinden met ongeuite emoties, voorbij het mentale denken en voorbij alle beschermingsmechanismen. Het herstelt het lichamelijke en geestelijke evenwicht en activeert je zelfhelend vermogen.

 

Bijna ieder persoon heeft onbewuste, opgeslagen emoties in het lichaam die na enige tijd voor fysieke, mentale en emotionele klachten kunnen zorgen.  

BCS therapie biedt hulp bij acute en chronische klachten bijvoorbeeld wanneer je teveel in je hoofd zit, bij emotionele en fysieke spanning, vermoeidheid, freeze-toestand van het zenuwstelsel, ADHD, het uiten van emoties.